Μουσική Έκφραση

Παίζω με τους ήχους
Δημιουργώ
Εκφράζομαι
​Ανακαλύπτω μουσικά όργανα

Παιχνιδοκαμώματα

Τρίτη 17.30 - 18.30 (1-3 ετών) 
Παρασκευή 18.00 - 19.00 (3-5 ετών)


Κόστος Συμμετοχής: 8 ευρώ η συνάντηση/20 ευρώ ο μήνας. Ειδικές τιμές για αδερφάκια/παρέες/ανέργους

Συντονίστρια: Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)
Ένα εργαστήριο που προάγει τη σημασία του παιχνιδιού στην τρυφερή προσχολική ηλικία, την αξία της ομάδας, τη μοναδικότητα της συνεργασίας και της δημιουργικότητας. Χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και τεχνικές, πολλά υλικά και τρόπους επικοινωνίας, διαφορετικά είδη τέχνης και έκφρασης οι δύο ομάδες των μικρών Αερικών θα παίξουν ατελείωτα!

Συμμετέχουμε σε ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργούμε δικά μας παιχνίδια, γνωρίζουμε παιχνιδοτράγουδα και παίζουμε με τη μουσική, εξερευνούμε τα συναισθήματά μας, ανακαλύπτουμε την έννοια της ομάδας. Μέσα από την ομάδα μαθαίνουμε να αναλαμβάνουμε ρόλους και να μην φοβόμαστε την έκθεση, αλλά και πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε με τους υπόλοιπους. Συνθέτοντας ιστορίες, παιχνίδια κ.α. γινόμαστε δημιουργικοί, ακούμε και παρατηρούμε τους γύρω μας, συμμετέχουμε σε έναν αμοιβαίο συμβιβασμό για ένα ομαδικό αποτέλεσμα. Η εξερεύνηση των συναισθημάτων μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες μας βοηθάει στην αναγνώρισή τους και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. Αναπτύσσουμε τη φαντασία μας, τη συγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση και τις κοινωνικές δεξιότητες, την ανεξαρτησία και την αυτοεκτίμηση.  

Θα γνωρίσουμε παιχνίδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αλλά θα ζήσουμε και την μαγεία της δημιουργίας του δικού μας παιχνιδιού! Βάζουμε τους κανόνες και τους ακολουθούμε, τους τροποποιούμε και δημιουργούμε ένα νέο παιχνίδι! Ένα εργαστήριο που μας φέρνει σε επαφή με την "μάθηση" της πραγματικής ζωής βοηθώντας τα παιδιά να προετοιμαστούν για την καθημερινή εμπειρία της επικοινωνίας και της σχέσης με τους άλλους ανθρώπους. 
Το παιχνίδι απελευθερώνει!
Το εργαστήριο ανήκει επίσης στις κατηγορίες:

Μουσικά Εργαστήρια

Τρίτη 18.30 - 19.30 (4-6 ετών)
Πέμπτη 17.30 - 18.30 (2-4 ετών και συνοδός) 

Συντονίστρια: Ευφροσύνη Πάτρα (Μουσικοπαιδαγωγός/Μουσικοθεραπεύτρια)
Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το ρυθμό, τη μελωδία την κίνηση και το λόγο.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με κρουστά και μελωδικά κρουστά όργανα, θα μάθουν να δημιουργούν τις δικές τους μικρές μουσικές συνθέσεις και τραγούδια, θα ασχοληθούν με τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και θα φτιάξουν τις δικές τους ηχοϊστορίες

Παραδοσιακά Κρουστά

Το εργαστήριο θα διαμορφωθεί σε ημέρες και ώρες που θα διαμορφωθούν από τους συμμετέχοντες​.

Συντονιστής: Νίκος Σταμούλης
Στο εργαστηριο αυτό θα ανακαλυψουμε το κοσμο του ρυθμου και των παραδοσιακων και εθνικ κρουστων. Παραλληλα, θα παραδοθουν μαθηματα ρυθμολογιας πανω στα συγκεκριμενα κρουστα, καθως και μια επαφη με το ρυθμικο σολφεζ, ετσι ώστε ο μαθητης να αποκτησει μια πιο σφαιρικη γνωση γυρω από το ρυθμο και οχι απλα μια απλη πρακτικη και σωματικη ασκηση πανω
στα οργανα. Παρεχεται επισης και θεωρητικη προσεγγιση σεκαθε οργανο ανα περιοχη παραλληλα με τη τεχνικη εκμαθηση του οργανου ( Γεωγραφικες περιοχες που ειθισται η χρηση του κάθε οργανο, συνοδεια με τους διαφορους χορους κλπ.) Σε ομαδικα γκρουπ ενθαρρυνεται η συνθεση μιας ορχηστρας κρουστων ετσι ώστε να εξασκηθουμε και στη συνοδεια αλλα ταυτοχρονα στη σολο και αυτοσχεδιαστικη εκτελεση. Τα οργανα που διδασκονται είναι κυριως νταρμπουκα (τουμπερλεκι), μπεντιρ, ρεκ (πολιτικο ντεφι) και νταουλι.

Μουσικές Ηχοϊστορίες
για
Παιδιά (4-10 ετών)

Με εργαλεία μας τα μουσικά όργανα, το σώμα και τη φωνή μας, αλλά και τα αντικείμενα γύρω μας, δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες και τις επενδύουμε με ήχους! Κάθε κομμάτι της ιστορίας που θα φτιάξουν τα παιδιά θα εκπροσωπείται από ένα πάντρεμα ήχων και τραγουδιών.
Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί τη δική μας ηχοϊστορία, να συνθέσουμε παρέα τραγούδια και να παίξουμε μουσική!

Στόχοι:

✔️ Καλλιέργεια της φαντασίας 
✔️Ενίσχυση της δημιουργικότητας και της έκφρασης
✔️Επαφή με τα μουσικά όργανα και τους ήχους
✔️ Δημιουργία ιστορίας 
✔️ Ψυχαγωγία και διασκέδαση
✔️ Αντιστοιχία ήχων με διαφορετικές δράσεις/πρόσωπα/λειτουργίες
​✔️Κοινωνικότητα - Συνεργασία - Ομαδικότητα