Επιστήμες και Περιβάλλον

Ανακαλύπτω τη ζωή - Σέβομαι το περιβάλλον
Αγαπώ τη φύση - Πειραματίζομαι - Φροντίζω τα ζώα

Ο όρκος των Πράσινων Ιπποτών

Σάββατο: 11.00-12.00
(4-12 ετών)  - πρωινό πρόγραμμα

Συντονίστρια: Βάσια Κουρεμένου (Διαχείριση Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων) 
Εξερεύνηση, παρατήρηση, μετρήσεις, φύτεμα και άλλες δράσεις που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής νοημοσύνης των παιδιών. Παίρνουμε μεγεθυντικούς φακούς, σημειωματάρια και μολύβια και συλλέγουμε στοιχεία για τα οικοσυστήματα και ανακαλύπτουμε τις σχέσεις αλληλεξάρτησης που αναπτύσσουν μεταξύ τους τα έμβια όντα. Συνεργαζόμαστε και ανακαλύπτουμε τρόπους για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ανακύκλωση και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ξεκινάμε τον Οκτώβρη μαθαίνοντας για τα πλαστικά, την αλληλεπίδραση τους με το θαλάσσιο περιβάλλον και πως αλλάζοντας μερικές απλές συνήθειες μπορούμε να υπερασπιστούμε τον πλανήτη μας! 
Το εργαστήριο ανήκει επίσης στις κατηγορίες:

Μικροί και Μεγάλοι Επιστήμονες

Σάββατο: 17:00 - 18:00
4-6 ετών και συνοδός

Κόστος Συμμετοχής: 8 ευρώ η συνάντηση ή 20 ευρώ ο μήνας. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και χρειάζεται δήλωση συμμετοχής! 

Συντονίστρια: Ελένη Γρηγοριάδη (Φυσικός)


Κάθε Κυριακή οι μικροί Επιστήμονες (4-6 ετών) έρχονται παρέα με έναν συνοδό και παίζουν με διασκεδαστικά πειράματα και κατασκευές! Γνωρίζουμε τις επιστήμες χρησιμοποιώντας απλά υλικά και μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι! Ερχόμαστε με άνετα ρούχα μικροί και μεγάλοι μιας και ίσως λερωθούμε...
Το εργαστήριο ανήκει επίσης στις κατηγορίες:

STEM - Παιχνίδια με τις επιστήμες

Κυριακή: 12.30 - 14.00
6 -12 ετών

Κόστος Συμμετοχής: 8 ευρώ η συνάντηση ή 20 ευρώ ο μήνας. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και χρειάζεται δήλωση συμμετοχής! 

Συντονίστρια: Ελένη Γρηγοριάδη (Φυσικός)


Εξερευνούμε τον μαγικό κόσμο των μαθηματικών, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και το παιχνίδι! Θα κατασκευάσουμε το επιτραπέζιο των σκιών και θα παίξουμε με τα μαθηματικά σύνολα!

Κάθε Κυριακή μπαίνουμε στον μαγικό κόσμο των μαθηματικών, της μηχανικής και της Φυσικής!Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν πέφτουν οι άνθρωποι στο Νότιο Πόλο; Ποια μυστηριώδης δύναμη είναι αυτή που τους κρατάει στερεωμένους στη Γη;; Γνωρίζετε πώς λειτουργεί ένα ελικόπτερο, ένα ασανσέρ ή ένα ανυψωτικό μηχάνημα; Σας εντυπωσιάζουν οι πλανήτες και οι αστερισμοί;; Έχετε φανταστεί ότι θα μπορούσατε ενώ ζωγραφίζετε να φωταγωγείτε μια μικρή πολιτεία ή να μετακινείτε ένα αυτοκινητάκι πάνω στο χαρτί; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντήσουμε μέσα από παιχνίδια γύρω από τα μαθηματικά, τη μηχανική και τη φυσική! 

Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των παιδιών με τις επιστήμες της φυσικής, των μαθηματικών και της μηχανικής, αλλά και η κατανόηση των φυσικών φαινομένων μέσα από βιωματικούς τρόπους. Θα παίξουμε, θα κάνουμε πολλά πειράματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα κάνουμε κατασκευές, θα λύσουμε γρίφους και μέσα από το παιχνίδι θα αποκαλύψουμε το μυστήριο γύρω από διάφορα ερωτήματα που μας απασχολούν για τον τρόπο που δημιουργήθηκε και λειτουργεί ο Κόσμος μας! Στο τέλος του κάθε μήνα όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους έντυπο υλικό πειραμάτων και επεξήγησης των φυσικών φαινομένων!