Εργαστήρια
Ενηλίκων

Εργαστήρια για ενήλικες
Σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε εργαστήρια για Μεγάλα Αερικά κάθε ηλικίας και κάθε επαγγελματικής ιδιότητας!

Μας αρέσουν οι άνθρωποι που τους αρέσει η εξερεύνηση, το παιχνίδι και έχουν τη διάθεση να ανακαλύψουν όλες τους τις δυνατότητε ς.

​Προσφέρουμε εργαστήρια διαφόρων ειδικοτήτων που επιτρέπουν στον οποιονδήποτε να δημιουργήσει, να εκφραστεί, να αισθανθεί χαρά και ευεξία, να διευρύνει τους ορίζοντές του και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή και τους γύρω του. 

Χειροποίητες κατασκευές και Τεχνικές Διακόσμησης
Δράσεις Τέχνης και
Βιωματικά Παιχνίδια
Monday Yoga Sessions (Level 1-2)
Monday Yoga Sessions (Level 2-3)
West African Dance

Χειροποίητες κατασκευές & Τεχνικές Διακόσμησης​​

Τετάρτη 18.00 - 20.00 (2 φορές το μήνα)
Συντονισμός Εργαστηρίου: Ξηροκώστα Αγγελική (Εικαστικός) 
Κατηγορία Εργαστηρίου:​
Στο Αερικό δύο φορές το μήνα πραγματοποιούμε συναντήσεις δημιουργίας και χειροποιήματος για ενήλικες! Μαθαίνουμε καλλιτεχνικές πρακτικές που αποσκοπούν στην διακόσμηση και την κατασκευή Paper Quilling Art, Decoupage, fabrigami (origami με υφάσματα), κρακελέ, στένσιλ και πολλά άλλα που θα ανακαλύπτουμε κάθε μήνα μέσα από τα εργαστήριά μας! 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και όλα τα υλικά προσφέρονται από το Αερικό.
  1. Managing Director
  2. Managing Director
  3. Managing Director
  4. Managing Director

Δράσεις Τέχνης και Βιωματικά Παιχνίδια

Σάββατο 18.00 - 21.00 (2 φορές το μήνα)
Συντονίσμός Εργαστηρίου: Νικόλ Λεβέντη (Ιστορικός Τέχνης) 
Κατηγορία Εργαστηρίου:​
Στις Δράσεις Τέχνης θα εξερευνήσουμε και θα μάθουμε για την τέχνη στις διάφορες εκφάνσεις, ανά τα χρόνια, μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες.

Κάθε φορά θα ασχολούμαστε με ένα καλλιτεχνικό ρεύμα, είτε με συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, είτε με εξειδικευμένες καλλιτεχνικές εκφάνσεις και μέσα σε αυτές θα προσπαθούμε να εξετάσουμε τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό, το θέατρο, τον κινηματογράφο κτλ. της περιόδου. Με άξονα το ενδιαφέρον για κάθε μορφή τέχνης και πως αυτές διαμορφώνονται ανά τα χρόνια από τις κοινωνικές συνθήκες που τις περιβάλλουν θα προσπαθήσουμε να μάθουμε για τις τέχνες (το θεωρητικό τους υπόβαθρο και την πρακτική εφαρμογή τους) του παρελθόντος μέσα από δραστηριότητες που εστιάζουν στη δημιουργία ενός προσωπικού βιώματος πάνω στο αντικείμενο που κάθε φορά μελετάτε.

Οι δραστηριότητες επομένως είναι σωματικές, λεκτικές, δημιουργικές, ασκήσεις συνεργασίας και ατομικές, ασκήσεις προσωπικής έκφρασης και άλλα πολλά. Στόχος είναι να μάθουμε εμπειρικά για τις τέχνες του παρελθόντος μέσα από τις δραστηριότητες και να συζητήσουμε την εμπειρία μας. Το κάθε εργαστήριο θα συνοδεύεται από κείμενα για το θέμα που συζητάτε τα οποία θα παρέχονται στους συμμετέχοντες και εν μέρει θα συζητιούνται κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, συμπληρωματικά ως προς τις βιωματικές δραστηριότητες. Τα εργαστήρια απευθύνονται στον καθένα που ενδιαφέρεται να μάθει για την τέχνη με έναν διαφορετικό τρόπο και δεν έχουν καμία προϋπόθεση προς του συμμετέχοντες.

Monday Yoga Sessions
(Level 1-2)

Δευτέρα 18.45 – 20.00
Εισηγήτρια: Άννα Σαρούκου (Sol Yoga Athens) 
Κατηγορία Εργαστηρίου:​
Οι Δευτέρες στο Αερικό αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσει η εβδομάδα μας με δημιουργικότητα ανεξαρτήτως ηλικίας!

Μετά την απογευματινή πρακτική παιδικής yoga δίνεται η δυνατότητα σε γονείς / κηδεμόνες / φίλους του Αερικού να συμμετάσχουν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο Hatha & Creative Flow Yoga Session ενώ τα παιδιά απασχολούνται από παιδαγωγό σε διπλανή αίθουσα.


Το μάθημα περιλαμβάνει pranayamas, ροές asanas, βαθιά χαλάρωση και καθοδηγούμενο διαλογισμό. Οι συναντήσεις της Δευτέρας μας προσκαλούν σε ένα βιωματικό ταξίδι όπου με αφετηρία την αναπνοή μας επαναπροσδιορίζουμε, παρατηρούμε και αφουγκραζόμαστε τον εαυτό μας, τις σκέψεις, τα συναισθήματα μας, αλλά και τον τρόπο που όλα αυτά διοχετεύονται και ρέουν δημιουργικά μέσα στην καθημερινότητα μας. Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων. 

Morning Yoga Sessions
(Level 2-3)

Τετάρτη 11.30 – 13.00
Εισηγήτρια: Άννα Σαρούκου (Sol Yoga Athens) 
Κατηγορία Εργαστηρίου:​
Τα πρωινά της Τετάρτης συναντιόμαστε ενεργοποιώντας δυναμικά το σώμα και το νου μέσα από
μία Hatha ~ Flow Intermadiate level πρακτική για ασκούμενους που έχουν ήδη εξοικείωση και
εμπειρία στην yoga. Με οδηγό την αναπνοή και μέσα από ασφαλή καθοδήγηση θα προσφέρουμε
στον οργανισμό μας τα εφόδια για να εναρμονιστεί και να απολαύσει την ενέργεια μίας πρωινής
πρακτικής, η οποία μας χαρίζει μία ξεχωριστή αίσθηση ευεξίας που μας ακολουθεί και στο
υπόλοιπο της ημέρας μας.


Φοράμε άνετα ρούχα και ιδανικά φέρνουμε το δικό μας yoga mat. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σε σχέση με την πρακτική μπορείτε να επικοινωνήσετε με την yoga instructor είτε στο email: [email protected] είτε μέσω της σελίδας στο Facebook: Sol Yoga Athens

West African
Dance

Πέμπτη 20.00 - 21.30
Συντονιστής: Dauda Conteh (Χορευτής/Μουσικός)
Κατηγορία Εργαστηρίου:​
Η Ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας "Αερικό"και ο Dauda Conteh σας προσκαλούν στα εργαστήρια Αφρικάνικου χορού για Ενήλικες τις Πέμπτες 20.00 - 21.30!
Απαιτείται δήλωση συμμετοχής!

Το Αερικό εγκαινιάζει έναν κύκλο μαθημάτων χορού για ενήλικες από τη Δυτική Αφρική συνδυάζοντας μουσική, χορό και τραγούδι. Ερχόμαστε σε επαφή με την έννοια της ομάδας και της επικοινωνίας μέσα από την κίνηση, βελτιώνουμε την αυτοπεποίθηση και την επαφή μας με τη φύση και τον άνθρωπο. Η αφρικάνικη μουσική μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε άμεση επαφή με το χώρο γύρω μας, με τη ζωή και το ρυθμό, με την κίνηση και την έκφραση των συναισθημάτων, την ένταση και την ευεξία!

Το εργαστήριο χωρίζεται ως εξής: 
✔️Ζέσταμα των μυών μέσα από χορευτικές ασκήσεις
✔️Εισαγωγή σε βασικά βήματα και κινήσεις του αφρικάνικου χορού
✔️Χορογραφία βασισμένη στην παράδοση της Δυτικής Αφρικής
✔️Χαλάρωση

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τον παραδοσιακό χορό της Δυτικής Αφρικής!
Φοράμε άνετα ρούχα και φέρνουμε μαζί μας ένα μεγάλο χαμόγελο και διάθεση για πολύ χορό!