Ημερολόγιο
Εργαστηρίων
Συμμετέχω σε περιπέτειες
​Ακούω Αφηγήσεις
Δραματοποιώ
Τραγουδάω
Παίζω Μουσική
Γνωρίζω Ήρωες
Κατασκευάζω
Ζωγραφίζω
Κατασκευάζω
Παίζω με διάφορα υλικ ά
Ανακυκλώνω
Επαναχρησιμοποιώ
Οργανώνω
​Υλοποιώ
Ανακαλύπτω τη ζωή
Σέβομαι το περιβάλλον
Αγαπώ τη φύση
​Πειραματίζομαι
Φροντίζω τα ζώα
  
Κίνηση/Χορός/Ρυθμός
Σώμα/Φωνή/Έκφραση
    

Παίζω με τους ήχους
Δημιουργώ
Εκφράζομαι
​Ανακαλύπτω μουσικά όργανα
Γνωρίζω τον Κόσμο
Εξερευνώ τη Χώρα μου
Μαθαίνω πολιτισμούς
​Ταξιδεύω
Επικοινωνία
Πληροφορίες

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Κάθε Τρίτη απόγευμα ανακαλύπτουμε το ρυθμό, την κίνηση, 
τη μελωδία και το λόγο! Ερχόμαστε σε επαφή με κρουστά και μελωδικά όργανα, δημιουργούμε μικρές μουσικές συνθέσεις και τραγούδια, αυτοσχεδιάζουμε και φτιάχνουμε τις δικές μας ηχοϊστορίες.

Μουσικά Εργαστήρια
για παιδιά
(6-12 ετών)

  Τρίτες 18.30 - 19.30 ​​
Κάθε Τετάρτη απόγευμα γνωρίζουμε τον κόσμο της μουσικής με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο! Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός και τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται και  δημιουργούν.

Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff
(3-6 ετών)

  Τετάρτες 18.30 - 19.30 ​​
Κάθε Παρασκευή μαμάδες, μπαμάδες και παιδιά μαζεύονται στο Τέχνης Θεάτρου στον Υμηττό για να παίξουν μουσική! Ρυθμικές δημιουργίες και φωνητικές μονομαχίες μας βοηθάνε να εξερευνήσουμε τα μουσικά όργανα, τους ήχους, την κίνηση, το ρυθμό και τη φωνή μας. Τρέχουμε, παίζουμε, γελάμε και διασκεδάζουμε, ενισχύουμε πολλούς και σημαντικούς αναπτυξιακούς τομείς ενός παιδιού και ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με αυτό!

Μουσικά Εργαστήρια
για γονείς και παιδιά
​(3-5 ετών)

  Παρασκευές  17.00 - 18.00​​
Τέχνης Θεάτρου, Λ. Ηλιουπόλεως 76 Υμηττός
Δέκα δίωρες συναντήσεις με δέκα σημαντικούς ζωγράφους και χαρακτηριστικά έργα τους, θα δώσουν στα παιδιά την αφορμή για να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα, να παρατηρήσουν και να συγκρίνουν διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα, να μπούν στον πλούσιο κόσμο των χρωμάτων, των γραμμών και των υφών! 
Στο τέλος των συναντήσεων, το κάθε παιδί θα έχει δημιουργήσει το δικό του καλλιτεχνικό λεύκωμα με πληροφορίες για τους ζωγράφους που θα γνωρίσει, θα έχει έρθει σε επαφή με διαφορετικά εικαστικά ρεύματα και θα έχει δημιουργήσει τα δικά του μοναδικά έργα χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους εικαστικής έκφρασης (ζωγραφική, κολάζ, μεικτές τεχνικές). 

(5-12 ετών)

Ανακαλύπτω και διασκεδάζω παρέα με τους Ζωγράφους!

  Σάββατο  1,8 & 22/04   11.00 - 13.00​​

ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!

Δύο Σάββατα το μήνα ο Δράκος διηγείται ιστορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Σπίτι του Αερικού, αλλά και στο Κέντρο ΕκφράΖω στην Ηλιούπολη! Γινόμαστε κομμάτι της ιστορίας μέσα από τη δραματοποίηση, την κίνηση, τη μουσική και το τραγούδι. Αυτοσχεδιάζουμε, ερχόμαστε σε επαφή με τους ήρωες και εξερευνούμε τα συναισθήματα!
(4-12 ετών)

Ένας Δράκος
διηγείται...!


Σάββατο  01/04  17.30 - 19.30 
Στο Αερικό

​​
  Σάββατο  08/04   17.00 - 19.00​​
Κέντρο ΕκφράΖω, Λ. Βίτσι 17 Ηλιούπολη

Με την έναρξη του δεύτερου μήνα της άνοιξης εγκαινιάζεται στο “Αερικό” ένας κύκλος kids yoga classes για δύο ηλικιακά group
(3 – 5 ετών & 5,5 – 9 ετών).
Ένα ξεκίνημα γεμάτο δημιουργικότητα, φροντίδα και αγάπη για τη συναισθηματική και σωματική εξέλιξη των μικρών μας φίλων.
Σας περιμένουμε σε μια πρώτη δωρεάν γνωριμία
με τη Yoga και τα οφέλη της!
Αναφορικά, τα οφέλη που λαμβάνουν τα παιδιά
μέσα από την άσκηση τους στη yoga είναι:
✔️️Η διατήρηση της φυσικής σωματικής τους ελαστικότητας
✔️️ Μαθαίνουν να αναπνέουν αργά και συνειδητά 
✔️️Καλλιεργούν ηρεμία και αποβάλλουν το άγχος
✔️️ Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο μίας ομάδας
✔️️ Βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση τους καλλιεργώντας την αγάπη και την αποδοχή τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους συνανθρώπους τους
✔️️Μαθαίνουν για τη φύση και το περιβάλλον 
✔️️ Εξελίσσουν τη φαντασία τους και βελτιώνουν τις αισθήσεις τους με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο

Δωρεάν μάθημα
γνωριμίας με τη 
​Yoga για Παιδιά!


Κυριακή   02/04  
11.00-12.00 παιδιά 3-5 ετών
12.15 - 13.15 παιδιά 5.5-9 ετών  ​​

Το 2ο μέρος της Φυσικής είναι εδώ με περισσότερα παιχνίδια και πειράματα!!! Η φυσική είναι η επιστήμη που μας βοηθάει να ερμηνεύσουμε τον κόσμο γύρω  μας!Είναι εκείνη η επιστήμη που ασχολείται με το να κατανοήσουμε γιατί στεκόμαστε πανώ στην Γη μέχρι και ποιο ίσως να είναι το επόμενο βήμα μας όταν περπατάμε. Τα πειράματα αποτελούν τα εργαλεία αυτής της επιστήμης που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας, βοηθώντας να διεγερθούν ευκολότερα οι αισθήσεις μας και επομένως να βγουν πιο εύκολα τα συμπεράσματα! Ελάτε να παίξουμε και να πειραματιστούμε γνωρίζοντας την επιστήμη της Φυσικής και βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια!
​(6-12 ετών)

Πώς λειτουργεί ο Κόσμος μας;;; 
2ο Μέρος! ( 6-12 ετών)

​​2ο Μέρος!!!  
Κυριακή   02/04  17.00-19.00  ​​

  
Πασχαλινή ανακύκλωση με πλαστικά μπουκάλια και κουνέλια!!!

Το σύνθημά μας «Τι ήμουν και τι μπορώ να γίνω …αν ανακυκλωθώ» δείχνει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μετατρέψουμε συγκεκριμένα υλικά της καθημερινότητας μας, καταστροφικά για το περιβάλλον, σε όμορφες κατασκευές μέσα από το παιχνίδι
και την δημιουργική έκφραση.
Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα υλικά σε κατηγορίες και να τα ξαναχρησιμοποιούν δίνοντάς τους διαφορετική όψη. 
Στόχος του εργαστηρίου είναι η οικολογική συμπεριφορά των μικρών μας φίλων ανακυκλώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευασίες τις οποίες επιστρέφουμε άλλοτε ως παιχνίδια και άλλοτε ως μορφές τέχνης.
  (4-12 ετών)

Τι ήμουν και τι μπορώ
να γίνω αν 
​Ανακυκλωθώ;;;

  Σάββατο  08/04   13.00 - 14.00​​

  • 09/04 Συλλέγουμε μαρούλια και παίζουμε με την πίεση και το νερό!

  • 23/04: Κρεμαστές γλάστρες με φράουλες και Δεινόσαυροι!!!

Δύο Κυριακές το μήνα μαζευόμαστε στον Κήπο του Αερικού και ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και το χώμα. Περιποιούμαστε όμορφα λουλούδια, αρωματικά βότανα και νόστιμα λαχανικά με παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας, ενώ δημιουργούμε και το δικό μας λίπασμα! Ένα περιβαλλοντικό εργαστήριο που καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση και ευαισθητοποιεί τα παιδιά απέναντι στη φύση!
(4-12 ετών)

Δρακοπεριπέτειες
στην Αυλή της Φύσης!
(περιβαλλοντικό εργαστήριο)

​​ Κυριακή  09 & 23/04  11.00 - 12.00  ​​
Δύο Κυριακές το μήνα οι Πράσινοι Ιππότες παίζουν με τις επιστήμες και γνωρίζουν τα φυσικά φαινόμενα μέσα από βιωματικά παιχνίδια, απλά πειράματα και κατασκευές! Σε κάθε μας συνάντηση ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο για την ανακύκλωση, τη μετεωρολογία, τη φυσική και πολλά άλλα!
​(4-12 ετών)

Ο Όρκος των
Πράσινων Ιπποτών!
(οικολογία και φυσική)

​​ Κυριακή   09 & 23/04  12.00 - 13.00 
Σας περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα μικρούς και μεγάλους για να κατασκευάσουμε τις δικές μας μοναδικές και ξεχωριστές λαμπάδες!Θα χρησιμοποιήσουμε κορδέλες, αξεσουάρ και διάφορα στολίδια, θα δημιουργήσουμε δικά μας διακοσμητικά και θα φτιάξουμε την λαμπάδα που θα κρατήσουμε ή θα κάνουμε δώρο σε όποιον αγαπάμε! Τη λαμπάδα και όλα τα υλικά τα παρέχει το Αερικό!
(Για παιδιά 3-12 ετών)

Φτιάχνουμε Λαμπάδες 
​στο Αερικό!

Μ. Δευτέρα 10/04  17.30 - 19.00
Παιχνίδια με πειράματα Φυσικής!!!
Θα εξερευνήσουμε το πρώτο εργαστήριο ενός μικρού φυσικού...Την κουζίνα του σπιτιού! Πειραματα με απλα υλικα για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά! Γονείς και πιτσιρίκια ανεβάζουν μανίκια, χρησιμοποιούν υλικά και ανακαλύπτουν τη μαγεία της φύσης χωρίς πολλά λόγια και εξηγήσεις! Εξερευνούμε παρέα τα φαινόμενα που συναντάμε στην καθημερινότητά μας μέσα από παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες! 
(Για παιδιά 2.5-5 ετών και έναν συνοδό)

Το Πανηγύρι της Φυσικής για γονείς
και παιδιά 2.5-5 ετών!
​2ο Μέρος!!!

​​2ο Μέρος!!!
Σάββατο 22/04  17.30 - 19.00   ​​
  
Ένας μύθος, κάθε φορά, οδηγεί την ομάδα σε εξερεύνηση έργων μεγάλων ζωγράφων και στο σχεδιασμό και κατασκευή του δικού μας έργου! Η συνάντηση ξεκινά με την αφήγηση του μύθου, μετά παρατηρούμε και σχολιάζουμε τέσσερα έργα ζωγράφων που έχουν εμπνευστεί από το θέμα του μύθου. Με εικόνες και ιδέες για τις οποίες το έναυσμα ήταν ο μύθος, φτιάχνουμε τη δική μας
μοναδική καλλιτεχνική δημιουργία!
​(Για παιδιά 5-12 ετών)

Εμπνέομαι από τη 
Μυθολογία και
​Δημιουργώ...

1η Συνάντηση
Σάββατο 29/04  11.00 - 12.15   ​​
  
Υποδεχόμαστε την Άνοιξη στο Αερικό με την κατασκευή μιας Χελιδόνας και τραγουδώντας όμορφα τραγούδια, αλλά και ανοιξιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα! Θα παίξουμε και θα μάθουμε πώς υποδέχονται την Άνοιξη
στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο! 
(Για παιδιά 4-9 ετών)

Τραγούδια και Έθιμα 
της 
​Άνοιξης

Σάββατο 29/04  12.30-14.00   ​​
Top
Επικοινωνία
Πληροφορίες
Θέλω να μαθαίνω 
τα Νέα του Αερικού!
Name
Email
Εγγραφή
Θέλω να μαθαίνω 
τα Νέα του Αερικού!
Name
Email
Εγγραφή