Ημερολόγιο
Εργαστηρίων

Βιωματικές Συναντήσεις Τέχνης

  Τετάρτες: 10 Μαΐου, 24 Μαΐου, 7 Ιουνίου, 21 Ιουνίου
Ώρα: 19.00 - 21.00 
Ρομαντισμός - Ρεαλισμός - Ιμπρεσιονισμός - 19ος αιώνας στην Ελλάδα
Τιμή γνωριμίας 10 Μαΐου 10 ευρώ
Προσφορά 4 συναντήσεων 50 ευρώ

Το εργαστήριο συντονίζει η Νικόλ Λεβέντη - Ιστορικός Τέχνης

Ένας νέος κύκλος 4 συναντήσεων για τον Μάιο και τον Ιούνιο.
"Στις 'Βιωματικές Συναντήσεις Τέχνης' θα έρθουμε σε επαφή και θα γνωρίσουμε τα βασικότερα καλλιτεχνικά κινήματα του 19ου αιώνα στην Ευρώπη και το πώς αυτά εκφράζονται σε διάφορες μορφές τέχνης. Στην 1η συνάντηση θα μελετήσουμε το Ρομαντισμό μέσα από τη μουσική, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση, το θέατρο
αλλά ακόμη και τα ενδυματολογικά χαρακτηριστικά της περιόδου.

Ο Ρομαντισμός ως καλλιτεχνικό κίνημα δίνει περισσότερη σημασία στο συναίσθημα και τη συγκίνηση μέσα από την τέχνη και όχι στη λογική και τους κανόνες, παρακινώντας τους δημιουργούς να εκφραστούν πιο ελεύθερα. Η κατανόηση των αρχών του Ρομαντισμού θα γίνει μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, όπως η συναισθηματική μετάφραση ενός μουσικού έργου σε εικόνα και λόγο και την εφαρμογή θεατρικών ασκήσεων πάνω σε θεατρικά έργα της εποχής. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν πιο κοντά στην (παρεξηγημένη) έννοια του Ρομαντισμού και να κατανοήσουν σε βάθος τις εκφάνσεις του.

Θα ακολουθήσουν 3 συναντήσεις με θέμα τον Ρεαλισμό, τον Ιμπρεσιονισμό και τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα. Σε κάθε συνάντηση θα παρέχονται φάκελοι με πληροφοριακό υλικό, οι οποίοι μετά το πέρας της συνάντησης θα δίνονται στους συμμετέχοντες. Ο κύκλος των συναντήσεων θα συνεχιστεί και από το Σεπτέμβριο περιλαμβάνοντας και άλλα ρεύματα Τέχνης. Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τις τέχνες και θέλει να έρθει σε επαφή μαζί τους και να τις γνωρίσει, αλλά και σε καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές κ.α.


1ος Κύκλος: Δευτέρα 19.00 - 21.00
Ανοιχτό Μάθημα Γνωριμίας Δευτέρα 23 Ιανουαρίου  στις19.00
Ημερομηνίες Κύκλου: 30 Ιανουαρίου, 6/13/20 Φεβρουαρίου

Τετάρτη 20.00 - 21.00
Ανοιχτό Μάθημα Γνωριμίας Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 12.30 
Ημερομηνίες Κύκλου: 1 Φεβρουαρίου, 1 Μαρτίου, 5 Απριλίου, 3 Μαΐου